Ledde (D); weekend met topresultaten!

juli 2011

EuroPokal Ledde 17 juli 2011, dit was een mooi voorbeeld close-racing in de finale van klasse 5 met de Belgische coureurs Moneim en Timmermans, nog een keer nagenieten in tekst en beeld!

In de tijdtraining zijn we minder fortuinlijk dan we hopen, in klasse 6 noteert Patrick de achtste tijd. In klasse 5 de negende. Wat ons meer zorgen baart is dat de versnellingsbak na de tijdtraining al weer stuk is; er kan niet meer naar de 4e versnelling geschakeld worden…Voor de eerste serie hebben we de versnellingsbak verwisseld. De eerste meters is de start goed, maar dan valt de snelheid compleet weg, Patrick verlaat de baan en we denken weer aan een schakelprobleem. Bij terugkomst blijft dat er een bougiekabel stuk is. Dit probleem kunnen we gelukkig snel verhelpen, maar de zaterdagwedstrijd is over…

’s Avonds halen we de stukke versnellingsbak uit elkaar en maken met behulp van Henk Prinsen het vierde tandwiel weer dusdanig dat deze het weer moet doen. Weer kan de motor en versnellingsbak uit de auto, omdat Patrick graag met de ‘beste’ bakverhouding wil rijden. Er wordt tot laat gesleuteld om alles weer gereed te maken.

Zondag

Als we zondag opstaan heeft het zo ongeveer de gehele nacht geregend en we twijfelen of de race doorgaat. De organisatie besluit de ergste modder van de baan te schuiven en dat de race door gaat!

Klasse 5 trapt af. De start is voor de snelle Belg Peter Timmermans. Patrick heeft een goede start vanaf rij twee en klampt aan op de derde plaats. In de eerste bocht valt de nummer twee stil en schuift Patrick een plaatsje op. De baan is spekglad en moeilijk te rijden. Het veld wordt volledig uit elkaar gereden. Timmermans wint, Patrick verzekert zich met de tweede plaats voor een eerste startrij in de finale!

Dan klasse 6. Een slechte start voor de man op pole; Jan Maarten Schuurman (die in de bocht ook nog eens een tik krijgt van Dirk Neerman en spint) en een goede start voor de snelle belg Timmermans. Moneim pakt de tweede positie en Patrick rijdt op drie gevolgd door Corald van Mourik en Neerman. Gerald Kemper zien we al vroeg in de wedstrijd stilvallen. Timmermans wint met een ruime voorsprong op Moneim, die op zijn beurt weer een flink gat heeft geslagen met Patrick. Maar met positie drie zijn we wederom geplaatst voor een finale.

Finale klasse 5

Timmermans op pole aan de binnenzijde, Ermens kiest voor plek drie, Patrick plek twee en Volkerink maakt de eerste rij compleet. Ermens is als snelste weg, maar Timmermans duikt als eerste de bocht in. De beste start is voor de Belg Moneim, vanaf de tweede rij buitenaan heeft hij een superstart en pakt buitenom de leiding. Timmermans heeft een lichte touche met Ermens. Patrick profiteert en schuift op naar drie. Timmermans gaat in de volgende bocht binnendoor bij Moneim, die op zijn beurt Timmermans weer verrast aan de binnenzijde. Patrick is gretig en plaatst ook direct een aanval op Timmermans; P2! De strijd om de podiumplaatsen is spannend. Patrick zit dicht op Moneim, maar moet vooral waken voor een aanval van Timmermans. De posities wisselen niet meer, Moneim pakt de winst op de Duitse klei, Patrick pakt een vette tweede plek en Timmermans gaat als derde onder het zwart-wit geblokt door.

Finale klasse 6

Voor de finale van klasse 6 staat Patrick op de tweede startij. De pole is voor Jan van Orshaegen. Timmermans, Savat en Moneim maken de eerste rij geheel Belgisch. Timmermans heeft de beste start en neemt de leiding, Van Orshaegen is slecht weg, maar herstelt zich en komt als tweede de bocht uit. Savat , Ermens, Patrick en Schuurman volgen. In bocht twee is er een touche tussen Schuurman en Patrick, die op zijn beurt op het achterrek van Ermens klimt. Ermens komt dwars voor Schuurman te staan en ziet een mooie eindklassering in rook opgaan. Het gevecht om de eerste plaats is inmiddels in volle gang.

Timmermans leidt de dans en wordt op de huid gezeten door Van Orshaegen en Savat. Savat kan het tempo niet bijhouden en moet lossen. Patrick kan aanklampen bij de Belg en probeert nog een aanval te doen op P3. Savat rijdt strakke lijnen en weet zijn positie te behouden. De overwinning is gaat naar Timmermans, Van Orshaegen en Savat zorgen voor een volledige top drie en wij zijn erg tevreden met de vierde plaats. Jan Maarten Schuurman maakt de top vijf compleet.

Superfinale

20 auto’s staan aan de start voor de grote prijs van Ledde; de beste twee van elke klasse! Als we een blik over het startveld doen zien we dat de motorfiets sprinters een goede uitgangspositie hebben, maar ook de kevers staan er niet verkeerd voor… Patrick heeft een goede start en gaat iets eerder dan Moneim de eerste bocht in, Moneim heeft de betere lijn en neemt de zevende positie (waar ze op starten) weer over. In de achterste bocht heeft Patrick de juiste lijn en gaat weer voorbij aan Moneim en is los! In no-time worden de auto’s van de lagere klassen voorbijgegaan en rijdt Patrick op een tweede plaats. Het gat met de Audi A3 wordt dichtgereden en zo is het opeens de grijze kever die op P1 rijdt!

Achter Patrick komen Timmermans en Otzer opzetten. Otzer passeert aan de binnenzijde en meteen is daar ook Timmermans die de bolide langszij zet. Het gat met de nummer vier is nog groot, maar we zien de snelle motorfiets van Bjorn Versluys met rappe schreden dichterbij komen en in de achterste bocht voorbij gaan aan Patrick. We zitten inmiddels al in ronde 16 als plots de rode vlag wordt gezwaaid; er is brand bij één van de bolides. De wedstrijd wordt stilgelegd en aangezien het grootste gedeelte al is gereden is dit ook meteen einde wedstrijd. De rode vlag procedure wordt gehanteerd en de één na laatste ronde is doorslaggevend.

De winst is voor de Belg Otzer, Timmermans wordt tweede en Patrick (weer teruggezet) wordt derde! Versluys en Moneim maken de top vijf compleet.

Uitslag klasse 5
1. Davy Monein
2. Patrick Boessenkool
3. Peter Timmermans
4. Sooi Ermens
5. Jan Van Orshaegen
6. Peter Theunissen1
7. Ivo Galekop
8. Mark Volkerink
9. Iplo Zanetti
10. Gerald Kemper

Uitslag klasse 6
1. Peter Timmermans
2. Jan Van Orshaegen
3. Tonny Savat
4. Patrick Boessenkool
5. Jan Maarten Schuurman
6. Davy Monein
7. Steve Otzer
8. Corald v Mourik
9. Ivo Galekop
10. Dirk Neerman

Uitslag Superfinale
1 Steve Otzer
2 Peter Timmermans
3 Patrick Boessenkool
4 Bjorn Versluys
5 Davy Monein
6 Equipe Postma Postma
7 Equipe Eggink v Raay
8 Bruno Van Landuyt
9 Sander Borgonje
10 Ysbrand Dijkstra