NK Rosmalen, gladde klei…

7 juli 2018

Na twee zandbanen is de derde ronde van het Eurol NK een kleibaan, een ondergrond die meer bij Patrick en de Opel krachtbron past…

We beginnen de dag vanaf de tweede rij. De baan is door de vele regenval glad en papperig. We komen niet verder dan positie negen, er is totaal geen grip. In de tweede manche gaat het vanaf de eerste rij meteen goed naar de eerste bocht toe is de kopstart voor Patrick en deze geeft hij niet meer af. Ook de derde manche vanaf de laatste rij gaat goed met een vierde plaats.

De eerste startrij in de finale is binnen met P4. De pole is voor de verassend sterk rijdende Van der Berg, Van der Haas, De Weerd en Middelveld maken de eerste rij compleet. Daarachter vinden we Van Kuringe, Schoenmakers, Pijnenburg, Hofstra en Kroon.

Het gevoel is goed en de coureur heeft er zin in. Echter bij het startsein is het direct mis. Teveel wielspin en geen grip, damn.

Gedurerende de race blijft dit het geval en is het ongeveer rijden op eieren… De grip die in manche 2 & 3 zo goed was is er nu niet. Patrick moet alle zeilen bijzetten om de vijfde positie te behouden. Jongeling van Kuringe komt dichterbij, dringt aan en kan in de laatste bocht langszij… Pijnenburg wint in Rosmalen voor Van der Haas en Van den Berg.

Helaas zat er vandaag niet meer in dan een zesde plek. De bolide is ongeschonden, we hebben wederom de finale gehaald, uitgereden én weer punten gepakt. Op naar de volgende ronde.

2e manche

3e manche

Finale

1e manche