NK Lochem, topdag!

31 augustus 2019

De één na laatste wedstrijd in het Eurol Nederlands Kampioenschap vindt plaats in Lochem op het welbekende terrein aan de Kanaaldijk. Het betekent tevens de laatste wedstrijd op deze locatie en hiermee komt er een eind aan een stukje autocross geschiedenis voor de club uit Laren…

De eerste start is vanaf de laatste rij, er is geen grip bij start en Patrick sluit als laatste aan. In het verloop van de manche kan hij opschuiven naar een achtste plek, geen onverdienstelijk begin. In de tweede manche is de start wel goed, alleen kan Patrick niet vol door richting bocht en moet in het middenveld aansluiten. Uiteindelijk wordt een vierde plek binnengehaald. In de derde manche vanaf de eerste rij wordt er een tweede plaats behaald achter Jimmy Hop en met deze resultaten is er een zesde startplek in de finale.

Finale

De pole is voor uittredend kampioen Middelveld, Spies, Van Lierop, Schoenmakers en Pijnenburg maken de eerste rij compleet. Patrick staat op de tweede rij met naast zich Visser, Van den Berg, Van Kuringe en Van Mierlo. Op rij drie zien we Kroon, Huisman, Hop, Van der Haas en Verhees.

Middelveld neemt vanaf start de leiding, moet deze voorbij de chicane afstaan aan Schoenmakers en ziet ook gelijk Spies voorbijgaan. Een ronde later zien we Middelveld weer op twee op jacht naar Schoenmakers. Van Lierop rijdt op vier voor Patrick en Pijnenburg en Van Kuringe. Pijnenburg gaat in de tweede ronde binnendoor, Patrick probeert direct buitenom weer te passeren, maakt teveel meters en Van Kuringe profiteert. Pijnenburg gaat voorbij aan Van Lierop, Patrick heeft inmiddels Van Kuringe weer een plaatsje teruggezet, dringt aan bij Van Lierop en wint nog een positie. Van der Haas, die toch al een moeizame wedstrijd heeft, gaat over de kop en ligt met het dak in de rijrichting; code rood.

Bij de herstart profiteert Van Lierop en gaat langszij bij Patrick, Patrick dringt weer aan aan en kan de positie weer heroveren. Schoenmakers wint voor Middelveld en Spies en is tevens de nieuwe Nederlands Kampioen sprint1600. Pijnenburg wordt vierde voor Patrick. Hop weet in de laatste ronde Van Lierop nog een positie naar achter te verwijzen en wordt zesde. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde dag en zijn we zeer tevreden met de vijfde positie.

Op 14 september wordt de laatste NK wedstrijd gereden in Albergen, uiteraard hopen we dan weer voorin mee te strijden!