Afgelopen weekend was Terwolde, geliefd bij velen... als het weer maar meezit. Op dit laatste lijkt wel een vloek te rusten. Na een week zomersweer moeten we het na een zonnige vrijdag doen met regen op de racedag. De harde kleibaan veranderd in een gladde piste en de bandenkeuze (als die er al is) is moeilijk.

Op zaterdag rijden we maar twee series en laten de rest van de dag schieten, we willen graag wat dingen testen op de harde ondergrond maar dat heeft zo totaal geen zin.

Zondag, als eerste mogen de kids de natte baan op met de V-Buggy's na wat glibber en glijwerk stappen er twee boys uit de auto met en glimlach van oor-tot-oor, kijk daar doen we het voor!

De eerste series is het nog moeilijk grip zoeken op de baan, maar nadat deze snel droger wordt, is ook de grip beter. In de halve finale van de 1600cc rijd Patrick vanaf de derde rij naar een verdienstelijke vierde plek. In de halve finale van de 2000cc is er vanaf de tweede rij een strakke tweede plaats. Ook bij de coureur is er weer een glimlach zichtbaar. De grip die we zochten op de harde ondergrond lijkt weer terug te zijn met de aanpassingen van Gerrit Leunk. Daarnaast heeft Patrick weer een goed gevoel met de auto, tevens zo belangrijk.

In de finales zit het geluk helaas niet aan onze zijde, in de 2000cc klasse is er liggend op de derde plaats een klein tikje van Jimmy Hop een pirouette en is het weer aansluiten in het achterveld met uiteindelijk een 8e of 9e plaats.

In de 1600cc klasse start Patrick vanaf de tweede rij. Na een goede start volgt er al snel een code rood. Een complete herstart is het gevolg, Patrick reed inmiddels al op P4 en mag dus nu vanaf de eerste rij buitenaan starten. Niet de beste blijkt later, de buitenzijde is niet de hardste en de start levert dab ook verlies op. In de eerste bocht gaat Danny Lauf te dwars, Patrick en Hop kunnen niet meer ontwijken en raken elkaar. Uiteindelijk wordt Patrick nog vierde, wellicht had er meer in gezeten, maar al-met-al kijken we tevreden terug op de Autocross Masters Terwolde, waar we hopelijk een flinke stap voorwaarts hebben gedaan met de A&P.

Op naar de volgende NK wedstrijd in Rosmalen!