Gersloot, het toneel voor ronde twee van het Eurol/Veka Nederlands Kampioenschap Autocross. Was eerste ronde nog op de harde klei, ditmaal wacht ons een zware, loodzware zandbaan, die helaas niet al te lang is... zucht. Afgelopen weekend hebben we nog kunnen testen op  het zand van Zuidwolde, waar de winst mee naar huis ging. Echter is deze ondergrond niet te vergelijken met die in Gersloot. Het zal een zware opgave worden tegen de vele motorfiets aangedreven sprinters die qua gewicht een groot voordeel hebben in het zware zand.

In de eerste manche starten we vanaf de tweede rij. De start is oké alleen is het daarna dringen in bocht één. Het is gelijk al te zien dat het vandaag moeilijk zal worden, vooral bij het uitkomen van  bocht drie-vier is het zwaar en rijden de motorfietsen weg. Aan het einde van het rechte eind kan Patrick wel weer inlopen, maar daarvoor is de baan domweg te kort. Meer dan een 5e plek zit er niet in.

De tweede manche is het starten vanaf de laatste rij. In de tweede ronde is er een kleine touche met Ingo van Lipzig, die het gat in de bocht dichtgooit. Meteen wordt er een plekje verloren aan Wesley Welgraven, maar dit wordt in de volgende bocht weer rechtgezet. De afstand tussen van Lipzig en Patrick wordt met de ronde kleiner en Patrick kan nog een plaatsje winnen en finished als zesde en wordt uiteindelijk vijfde door een valse start van Mariska Verhees.

Met twee keer vijf en nog een eerste startrij in het vooruitzicht is er nog volop zicht op de A-finale. De start in de derde manche is goed, samen met Sjaak Spies gaat het gelijk op naar bocht één, Spies maakt zich erg breed en Patrick moet van het gas en verliest een plek aan Verhees. Als derde sluit Patrick aan en deze positie blijft zo tot aan de finish.

Als twaalfde in de finale, net aan... Vanuit de B-Finale komen nog de Jimmy Hop (winnaar van de eerste NK), Verhees en Alex Rijkeboer. Vanaf de derde startrij aan de binnenkant is er nog een klein beetje hoop om wat naar voren te rijden, echter deze gaat snel verloren als er nog voordat de startlampen uit zijn de A&P al een klein stukje van start zien gaan, damn... valse start. Patrick besluit rustig zijn ronde te rijden en de baan te verlaten. 

Met tweemaal een 15e plaats zijn de kansen op een podium dit jaar wel verkeken, helaas... We hopen op de harde banen nog één paar keer te kunnen vlammen en proberen uiteraard zo hoog mogelijk te eindigen in het kampioenschap.