Pieterzijl, de eerste ronde van het Eurol Veka NK zit er weer op. Op de klei in Pieterzijl was er helaas in de afsluitende finale een flinke crash… De sprint 1600 bijt deze dag de spits af, aangezien het gras nog op de harde klei grond staat is het zoeken naar grip… iets wat gedurende voor velen ook zoeken blijft.

 

In de eerste manche tijd Patrick vanaf de eerste rij naar de tweede plek achter Sven Prinsen, een mooi begin. Manche twee is er wederom geen grip en komt Patrick als 4e over de streep. Tot nu toe gaat het goed.

Voor manche drie begint het te regenen en is de baan in no-time omgetoverd in een spekgladde piste. In de eerste bocht gaat het dan ook mis en na een touché spint patrick 180 graden, de auto is door de klap uitgegaan en het lukt niet om deze zo snel weer aan te krijgen. Met een ruime achterstand én lekke voorband begint Patrick aan een inhaalrace. In de resterende ronden weet Patrick uiteindelijk naar de zesde plek te rijden. De A-Finale is weer in zicht, pfff.

Op de eerste startrij zien we Kevin Uenk, Sjaak Spies, Jimmy Hop, Han Koolen en Danny Lauf. Patrick start vanaf rij twee naast regerend kampioen Rens van der Haas en Rob van Mierlo. Vanaf diezelde startrij is het Lala Gerd Robben die de beste start heeft en zijn PML bolide als eerste de bocht in stuurt. Dit is echter van korte duur en al snel neemt Hop de leiding over. Lala kan de druk van Lauf niet aan en moet ook deze in ronde twee voor laten gaan. In de tweede ronde gaat het helemaal mis voor Patrick, bij het opkomen van het rechte stuk laat Han Koolen zijn bolide naar buiten lopen en schept Patrick die een harde crash maakt. Gelukkig kan Patrick redelijk ongedeerd uit de auto stappen. De A&P heeft door de crash helaas zeer veel schade opgelopen, wat voor het nodige sleutelwerk zal gaan zorgen en tevens een fikse financiële tegenvaller is zo aan de start van het seizoen.