NK Rosmalen, niet onze dag…

7 juli 2018

Na de twee voorgaande NK edities hadden we iets meer verwacht van de baan in Rosmalen. Destijds lagen er twee mooie grote banen en nu lag er een vrij korte en niet al te brede kleibaan met een scherpe chicane. Uiteraard is een baan voor ieder gelijk, alleen was dit niet ‘onze’. Hopelijk is een volgende editie in Rosmalen weer net zoals de eerste twee…

Er staan vandaag 41 inschrijvingen voor de Sprint1600 klasse ingeschreven, wat net als de twee voorgaande wedstrijden betekend dat er ook een B-Finale wordt gereden. We beginnen vandaag met een eerste startrij en moeten dus direct proberen scoren voor dat fel begeerde plekje bij de eerste twaalf. Aan de binnenzijde bij Patrick staat Gerd Robben die de beste start heeft. Patrick kan goed volgen en sluit aan. Robben gaat dwars en Patrick kan niet meer ontwijken. Als er dan nog iemand vol achterin knalt is de goede klassering al weg. Met een gehavende voor- en achterzijde (draagarm achter afgescheurd) kan Patrick nipt 8e worden. Damn, geen goed begin van de dag…

Er is flink gesleuteld voor aanvang van de tweede manche. Hier mogen we vanaf rij twee aan de buitenzijde starten. De baan wordt steeds harder en hier passen we de banden op aan. Helaas wordt er net voor de start een flinke bak water opgebracht. Vanaf start wordt Patrick bij bocht één opgesloten. Er komt een coureur van de binnenzijde die de auto voor hem er zo ongeveer afschuift. Ternauwernood kan Patrick volop remmen en de race weer vervolgen. Mede door geen grip kunnen krijgen zit er niet meer dan een 10e plek in.

We hebben nog een derde startrij in de laatste manche. Na een goede start sluit hij aan op positie drie. Even is het Gert-Jan de Weerd die weer langszij komt, maar al snel rijdt Patrick weer op de derde plaats om daarna gelijk een succesvolle aanval in te zetten op positie twee van Ischa van de Vossenberg. Het gat met de leider Erik Pijnenburg wordt ook snel dichtgereden. Dan volgt er een code rood. Sven Prinsen gaat er hard af met de nodige schade. Met deze tweede plek hebben we in totaal 35 punten vandaag en komen we slechts drie punten tekort voor rechtstreekse plaatsing in de A-Finale.

B-Finale

In de B-Finale start Parick vanaf de tweede rij aan de binnenzijde. De start is goed, alleen kan hij niet naar buiten en moet aansluiten achter René Hofstra op plek vier. Kom-op-dan!! Danny Lauf heeft de koppositie in handen en rijdt weg. Michel Schoenmakers volgt voor Hofstra en Patrick. Even is er de aansluiting en lijkt een derde plek haalbaar, maar na een klein ‘opwipje’ in de bocht en een stukje greppel zijn de kansen op een derde plek verkeken en is een vierde plek in de B-Finale vandaag het hoogst haalbaar.

Balen! We hadden op meer gehoopt vandaag, zeker gezien de ondergrond waar we vandaag op rijden. Daar waar de eerste twee zandbanen met een zeer positief resultaat werden afgesloten is het vandaag helaas anders… Naast de inzet en wilskracht is de potentie van de Opel krachtbron er zeer zeker, alleen hebben we vandaag niet het beetje geluk dat je af en toe nodig hebt.