Holterhoek, een korte, harde kleibaan zonder chicane, maar met snelle buiten én binnenlijnen en tricky greppels. Een baan gevoelig voor weersveranderingen, waar het snel stuift of (te) glad is wat de bandenkeuze bemoeilijkt.

We beginnen de dag vanaf de eerste startrij, direct proberen punten te scoren dus. Na een slechte start weet Patrick de A&P als derde over de meet te sturen, al is het wel alle zeilen bijzetten, want grip is er nauwelijks. De winst in deze serie is voor Erik Pijnenburg (jr), maar de jongeling krijgt een valse start toebedeeld.
Tweede serie, starten vanaf de laatste rij. Ditmaal een goede start totdat Rijkeboer de deur dicht gooit. Vanaf achter weer verder. Een verkeerde bandenkeuze zorgt ervoor dat er weer geen grip is en Patrick niet naar voren kan rijden, meer dan de tiende plaats zit er niet in.
Serie drie, deze zal de nodige punten moeten brengen, voor plaatsing in de A-Finale. Vanaf het begin van de race rijdt Patrick op twee, maar in de laatste ronden verliest hij twee plaatsen en wordt vierde, zou het genoeg zijn...

 

B-FINALE

Op het prikbord, vinden we onze naam terug op plek 14, twee te weinig en dus een B-Finale... Vanaf start ligt Patrick derde, wordt snel voorbij gegaan door Otzer, maar die gaat te hard de bocht in en spint, weer terug naar drie. In het verdere verloop van de race kan Patrick nog een plekje opschuiven en plaatst zich voor de A-Finale, top!

 

FINALE

Sven Prinsen, die de hele dag al erg sterk rijdt, staat op pole, Schoo, Middelveld, Robben en Klosters maken de eerste rij compleet. Middelveld heeft de beste start, maar Minimuis Prinsen laat zich niet zomaar uit het veld slaan en pakt in no-time de leiding over. Daarachter is het een continue wisselen van posities.
De bandenkeus in de finale pakt goed uit en de grip die we de gehele dag al zoeken is er nu wel. Patrick rijdt snel naar voren, als Dijkstra en Klosters er samen hard af, volgt er een code rood en ligt hij opeens vijfde!

 

HERSTART

De code rood zorgt ervoor dat het veld weer aansluiting heeft, Prinsen ziet zijn voorsprong in rook opgaan, maar blijft sterk rijden en neemt met de herstart wederom de leiding en neemt ook gelijk weer afstand. Middelveld volgt op twee met daarachter Schoo en Tolkamp. De grip is perfect en Patrick kan aan de binnenzijde langszij Tolkamp. Wat gaat deze race nog brengen...
Direct is er de aansluiting met Schoo. Middelveld rijdt op de tweede plek maar begint iets te glijden bij het opkomen van het rechte eind. Schoo passeert en Patrick haakt slim aan. Patrick dringt aan bij Schoo, deze laat een gaatje vallen en Patrick stuurt de Opel naar twee!
Ondertussen heeft Prinsen een mooie voorsprong en stevent af op de overwinning als de pechduivel toe slaat. Het linkervoorwiel zoekt zijn eigen weg en er is dan geen houden meer aan voor Prinsen en zijn A&P spint in de bocht. Patrick kan nipt ontwijken en neemt de leiding over, aan de kant (en waarschijnlijk bij de coureur ook) beginnen de harten dan wat sneller te kloppen, het zou toch niet... We zitten inmiddels in de laatste ronde, Patrick maakt geen fout meer en pakt een fantastische eerste plek!!