Na de flitsende start in Pieterzijl staan we voor ronde twee in Zuidwolde, onze 'thuiswedstrijd'. Het weekend ervoor hebben we al de clubwedstrijd gereden, zoals menig NK-rijder en deze verliep perfect met de overwinning in de, voor die dag gecombineerde, Sprint1600/2000 klasse. Maar 45 deelnemers tijdens de NK wedstrijd is wel even andere koek en vandaag telt elk punt voor een finaleplaats. De baan in Zuidwolde is er dit jaar één met verschillende ondergronden, de zandbaan heeft in de bochten diverse harde plekken, die menig coureur verrassen en wie buitenom wil moet heel wat in zijn marge hebben...
[srizonfbalbum id=?]

We beginnen de dag vanaf rij drie. De Opel knalt uit de startblokken en Patrick kan op het rechte stuk ternauwernood de schermutseling tussen Alex Rijkeboer en Marcel Schoo ontwijken en sluit aan als achtste. Regerend kampioen Edwin Tolkamp krijgt hier allemaal niets van mee en neemt de leiding. Het zicht op de zandbaan is de eerste ronden slecht en Patrick is hierdoor drukker met zijn bril dan met de wedstrijd. Na een paar ronden is het zicht beter en kan het gas er weer vol op. In de resterende ronden wordt de achtste plek omgezet naar een vijfde plek, een mooi begin van de dag.

Tweede manche, een goede start vanaf de tweede rij samen met Dirk-Jan Middelveld en Sven Prinsen. De twee thuisrijders gaan als eersten de bocht in. Middelveld zit aan de binnenzijde en neemt de leiding, Patrick sluit aan op plek twee voor Prinsen. De drie A&P bolides wijzigen niet meer van positie en de tweede reeks punten is binnen.

Manche drie, de laatste kans om punten te scoren voor het felbegeerde A-finale plekje. We hebben nog een eerste startrij, een goed vooruitzicht op eventuele punten. Ingo van Lipzig is het snelst weg en pakt de leiding, Patrick komt als tweede de bocht uit. Als van Lipzig op het gladde stuk voor de start iets dwars komt gaat Patrick buitenom, kan net op tijd weer naar binnen sturen om de stilstaande auto van Otzer te ontwijken. Meteen rijdt hij een gat met Van Lipzig en behoudt de leidende positie, de volle 20 punten zijn binnen én tevens rechtstreekse plaatsing voor de finale!

 

Finale

In onze tweede NK wedstrijd Sprint1600 is de tweede A-finale een feit en staat de Opel bolide wederom op de eerste rij, top! De pole is vandaag voor Rolf Kools, Middelveld, Tolkamp en De Haas, winnaar van de eerste NK staan aan de binnenkant van Patrick. Kools is het beste weg, maar al snel neemt De Haas over om als eerste bocht één in te gaan. Tolkamp en Middelveld raken elkaar licht en Patrick gaat zij-aan-zij met de regerend kampioen de bocht in. Tolkamp heeft de beste lijn richting chicane en gaat naar de derde plek. In bocht drie-vier probeert Patrick buitenom te gaan, maar moet teveel meters maken. Middelveld profiteert en stuurt naar de vierde plek.

Aan de kop van de wedstrijd geeft De Haas het tempo aan en rijdt weg bij de rest van het veld en pakt zijn tweede overwinning dit jaar. Daarachter wisselen de posities niet meer en wordt Kools tweede, voor Tolkamp en Middelveld en met een vijfde plek is onze tweede NK Sprint1600 meer én meer dan geslaagd!