De euforie van Holterhoek nauwelijks te boven of we zijn alweer bij de volgende wedstrijd, ditmaal een uitstapje naar de EuroPokal wedstrijd in Terwolde, de snelle baan staat altijd garant voor mooie races. Het is even wennen aan het nieuwe systeem van de zaterdag, drie maal om punten. Eenmaal ingeschreven in klasse 9 en 10, prijkt nummer 40 weer op het de auto, een nummer waarmee we al jaren hebben gestreden in klasse 5 en 6 en die toevalligerwijs dit jaar ook het NK nummer is...
[srizonfbalbum id=2]

Zaterdag, vandaag dus drie keer rijden om punten. Vanaf de tweede rij rijdt Patrick de eerste keer naar een verdienstelijke derde plek. De tweede manche gaat zelfs nog beter, vanaf rijd drie een perfect start en als tweede onder het zwart-wit geblokt door. Nog één keer starten vanaf de eerste rij, waarbij de bandenkeus niet goed uitpakt. Weliswaar een kopstart, maar er weinig grip en Patrick verliest zijn leidende positie aan Vrieze. Ook Prinsen en Tolkamp komen nog langszij en deze manche goed voor een vierde plaats. Het dagklassement is vandaag voor Vrieze, Tolkamp wordt tweede, Patrick drie en Prinsen vier, een mooie uitgangspositie voor zondag.

 

ZONDAG

In de de series van klasse 9 en 10 plaatst Patrick zich rechtstreeks voor de finales en begint, door het enorme deelnemersaantal, het lange wachten...

Finale klasse 10: starten vanaf de rij drie. Tolkamp, Kroon en Van de Ven staan op de eerste rij, waar we Jacob Heeres (die in het begin van de dag een enorme klapper meemaakte) missen. In ronde één of twee gaat helemaal mis bij Tobias Schulze, bij het uitkomen van chicane hij komt in aanraking met de greppel en maakt werkelijk een megaklapper, gelukkig komt de coureur er zelf goed vanaf al kunnen we dan van zijn auto niet zeggen.

Er volgt een complete herstart en Patrick is goed weg in het enigszins uitgedunde startveld. Tolkamp gaat als eerste de bocht in maar wordt aan de buitenzijde voorbijgegaan door Van de Ven. Kroon heeft net de betere lijn in de chicane en pakt de derde plek. Patrick komt dichtbij Kroon en gaat buitenom in de aanval. Kroon breekt in de bocht iets uit en de twee raken elkaar waarbij Patrick een metertje of 20 op twee wielen balanceert, pfff dat ging maar net goed. In de laatste ronde maakt (zo lijkt het) Tolkamp een zeldzaam foutje en beland via de chicane op het middenterrein en wordt Patrick tweede en plaatst zich voor de Supercup!

 

KLASSE 9

Op de tweede startrij is vanaf de binnenkant de start goed. In bocht één zit Patrick aan de binnenzijde bij Tolkamp, zij-aan-zij richting chicane met de betere lijn voor Patrick die de leiding neemt. Prinsen en Vrieze volgen nipt op drie en vier. Tolkamp zit er dicht op, geen fouten maken dus.

Gaandeweg de race ontstaat er een gaatje, maar vanuit het achterveld rukken Van der Geeten en Poelarends op en komen snel dichterbij, gaat het lukken of is het toch één van de motorfietsen die de overwinning pakt. De spanning stijgt, in de allerlaatste bocht gaat Van der Geeten binnendoor, komt te wijdt uit, Patrick steekt weer binnendoor en pakt de overwinning in klasse 9, supergaaf!

 

SUPERFINALE

Nieuw dit jaar zijn de drie deelnemers per klasse in de Supercup, winst op zaterdag is goed voor rechtstreekse plaatsing. Het is mooi om te zien hoe Dinant de deelnemers voorafgaand aan de Supercup omroept (met een vette knipoog naar het mooie commentaar wat hij Patrick geeft) en hij laat zoals hij de gehele dag al doet, de autocross-sfeer flink leven.

De vlaggen gaan omhoog, de motoren beginnen te brullen en we zijn los voor 20 ronden supercup! Vanaf de start heeft Patrick direct een juiste lijn te pakken en kan snel naar voren. Na een rondje of wat zit Patrick achter de snelle kevers van Van Orshaegen en Galekop, ook daar gaat hij voorbij en rijdt dan al op plek drie. Sander de Haan wordt op het rechte eind voorbij gegaan en dan is het het gat dichten naar de snelle Audi van Beelen.

We zitten inmiddels in ronde 11 en Patrick is op zoek naar een inhaalmogelijkheid, achter hem komen intussen de beide Jimmy's (Hop en Poelarends) dichtbij. Bij het opkomen van het rechte stuk stuurt Patrick de bolide naar de buitenkant en passeert Beelen en neemt de leiding over, dit is echter maar van zeer korte duur. Poelarends, gaat aan de binnenzijde voorbij aan de Audi, is te gretig en knalt hard aan de binnenzijde bij Patrick. Een abrupt einde van de superfinale voor beide coureurs.

Jammer van het einde, beide coureurs hadden uitzicht op een mooie eindklassering, maar snel vergeten en lekker nagenieten van de behaalde resultaten, want deze zijn TOP!