Ronde vier van het Nederlands Kampioenschap. Lochem een smalle baan met direct na bocht één-twee een korte chicane gevolgd door een scherpe bocht, een baan waarop inhalen niet echt mogelijk is en de start veelal bepalend is. De baan was in de loop naar de wedstrijd toe flink nat gemaakt, wat het stof ten goed komt, alleen hierdoor wordt de baan niet zo hard als we gewend zijn, maar het wel een stuk beter als het vele stof, wat toch aan het eind van de dag weer wat meer wordt. Wedstrijd vier betekend ook het omgooien van de indeling, daar waar de Sprint2000 de eerste drie wedstrijden de spits af mocht bijten is er nu de eer aan de Sprint1600, maar ik denk dat veel coureurs het meer zien als een last dan een eer.

Ondanks de wetenschap dat de baan glad is, begint onze dag niet goed. Patrick start vanaf rij drie en komt, als het veld in elkaar sluit als een trechter, in aanraking met een andere deelnemer en maakt een pirouette, balen! Gelukkig kan hij zijn race voortzetten, weliswaar met ruime achterstand. Er wordt nog één plaatsje gewonnen, maar meer dan een twaalfde plek zit er niet in.

Manche twee, starten vanaf rij één en zoveel mogelijk punten proberen te scoren voor een finaleplaats. De start is goed en Patrick stuurt de A&P als eerste de bocht in met aan de buitenkant Gerd Robben, de binnenkant is de betere lijn en hij neemt de leiding. Patrick gaat te wijd in de scherpe bocht en Schoo begint aan te dringen en neemt de koppositie over. Patrick wordt even wakker geschud en pakt resoluut resoluut de eerste plek weer terug om deze ook niet meer uit handen te geven en pakt het maximale aantal punten, wat we hard nodig zijn.

De derde manche is even gemist doordat uw verslaggever cq cameraman even elders was, maar is afgesloten met een derde plek en met deze resultaten staan we als tiende geplaatst voor de finale, waarin de Belg Steve Otzer de pole heeft. Dirk-Jan Middelveld, Herbert ter Maat, Schoo en Andre Bouwmeester maken de eerste rij compleet.

 

Finale

Bocht één, dringen geblazen. Middelveld pakt de leiding voor Otzer, De Haas en Schoo. Patrick sluit als zevende aan achter Ter Maat, die als snel twee plaatsen terug wordt verwezen door Patrick en Tolkamp, de twee komen steeds dichter bij de vijfde positie van Bouwmeester. De routenier laat zich echter niet van de wijs brengen en rijdt strakke lijnen. Ondertussen raakt De Haas, rijdend in tweede positie, de binnenwal en schiet even naar buiten. Schoo kan niet meer ontwijken, tikt op het achterwiel, maakt een pirouette, maar kan direct weer verder. De actie levert hem slechts één verliesplek op ten gunste van Otzer.

Dirk-Jan Middelveld krijgt hier allemaal niets van mee en pakt de overwinning voor De Haas en Otzer, proficiat! Met een zesde plek sluiten wij de vierde NK wedstrijd, wederom met een top-klassering af, gaaf!