– In Memoriam –

Wijbren van der Meulen

Wiebe
8 februari 1939 – 23 april 2019
WEB Tuning

Een techneut is overleden, zijn eigen kop kon hij niet tunen.

Met verslagenheid hebben we afgelopen week kennisgenomen van het overlijden van Wiebe van der Meulen. Een ware techneut, trouwe sponsor én grondlegger van de Opel motor waarmee wij al jaren racen…

In 2001 komen we voor het eerst in contact met Wiebe. We zijn op zoek zijn naar een alternatief voor VW 8v motor, die niet meer het gewenste vermogen brengt. Er komt een Opel Tigra cilinderkop ontwikkeld door WEB Tuning, Patrick neemt de assemblage op zich. Vanaf dat moment ontstaat er een goed contact en fijne samenwerking tussen beide.

De terugkoppeling tussen techneut en coureur is de sleutel tot succes zal later blijken. Wiebe vertaalt de feedback van Patrick naar een verdere ontwikkeling van de motor. Er volgen vele mooie jaren waarin Wiebe, steevast vergezeld door zijn vrouw Fenna mee gaat naar de NK- en EuroPokal wedstrijden. Veelal zijn de twee te vinden langs de baan. Twee stoelen, koelbox, parasol en genieten van de cross.

In 2011 wordt de Tigra motor vervangen door de nieuwere Zafira motor, waarmee we een flinke stap voorwaarts zetten. In 2015 doet Wiebe, door een verslechterende gezondheid, een stap terug op motorisch gebied. Hij geeft het stokje over aan MaBo Engineering, die het concept van Wiebe verder ontwikkeld heeft tot de krachtbron die het nu is. In datzelfde jaar wordt de overstap naar de Sprint1600 klasse gemaakt, iets wat zonder de steun van WEB-Tuning niet mogelijk was geweest.

We zijn Wiebe zeer dankbaar zullen nimmer vergeten wat hij voor ons betekend heeft en kunnen enkel nog zeggen bedankt Wiebe, bedankt voor alles!