Autocross Masters Wijhe

23 september 2017

Het weekend Autocross Masters in Wijhe is voor ons helaas anders verlopen dan verwacht. De Drentse Autocross Club had in Wijhe een mooie baan aangelegd, eentje waarop Patrick zich wel thuis voelde… Dit was echter maar van korte duur.

In de eerste manche tussen de 2000cc mannen, pakt Patrick nog brutaal vanaf de tweede rij een zeer nette tweede plek achter vriend en vandaag tevens concurrent Bastiaan Hoogeboom, die de laatste wedstrijden erg sterk rijdt. In de daarop volgende race in de 1600cc klasse gaat het echter voor de tweede maal dit seizoen mis. In leidende positie moet Patrick met motorische problemen de strijd staken, damn!

Er wordt besloten om huiswaarts te gaan en de reserve motor te monteren en dan de zondag maar weer verder zien. Zaterdagavond keren de teamleden weer retour met de aanhanger met daarin de A&P voorzien van de reserve motor.

Zondag wordt een moeizame dag, met wat pech in de series moet er twee keer een herkansing worden gereden, in de eerste wordt Patrick vierde en dus helaas geen finale. In de 2000cc klasse winst hij de herkansing en mag in de finale op de vierde startrij plaatsnemen. Uiteindelijk weet hij in deze finale als zevende te finishen, gezien de uitgangspositie netjes, maar er blijft toch een bittere nasmaak. Gezien de motorschade besluiten we dat dit tevens de laatste wedstrijd is en gaan we ons focussen op 2018.