Donderdag 5 mei, het rennerskwartier in Pieterzijl vult zich mondjesmatig. Vrijdag staat de teller op slechts 133 inschrijvingen. Jammer want het weer is perfect en de SANN heeft een superbaan aangelegd. Gezien de matige inschrijving wordt het wedstrijdprogramma omgegooid. Vrijdag en zaterdag worden er twee aparte wedstrijden gereden en vooraf op vrijdag kunnen de rijders vrij trainen.

Vrijdag besluit Patrick twee keer te trainen, de eerste keer is er een kleine hapering in de chicane maar de tweede keer gaat de Opel weer vol speed De bolide voelt goed en coureur en een voor deze wedstrijd klein team hebben er zin in!

Dan beginnen de wedstrijden, Patrick maakt zich op voor zijn eerste serie. Na deze race blijkt dat hij een valse start heeft gemaakt en is er een diskwalificatie, jammer maar op naar de volgende serie. Startend van de eerste rij neemt hij gretig de leiding en staat deze niet meer af. In de volgende serie is er veel rook in met name de bochten. Bij controle in het rennerskwartier blijkt dat er veel carterdruk is en de Opel er olie uitgooit. Verder rijden heeft geen zin en helaas komt er onverwacht een vroegtijdig einde aan een mooi zonnig autocross weekend…