Na de klei van Kollum gaan we voor wedstrijd twee naar het zand van Langeveen. Het weer van de afgelopen tijd is niet positief, maar na het zien van het promofilmpje van de organiserende vereniging die de staat van de baan goed weergeeft wordt zaterdagavond besloten om toch morgen te starten.

Tweeëntwintig rijders staan vandaag aan de start in de Sprint1600 klasse, naast het testen is dit gelijk een mooi moment om de potentie van de bolide te meten. De eerste manche start Patrick vanaf de eerste rij. Vanaf start neemt Partick direct de leiding en weet deze in de resterende ronden uit te breiden, de eerste winst is binnen.

In manche twee starten we achteraan, bij bocht één gaat het bijna fout en wordt er een stukje greppel geraakt, na een paar plaatsen verlies sluit Patrick als achtste weer aan. Even moeten de juiste lijnen worden gezocht, maar als die zijn gevonden weet Patrick nog drie plaatsen te winnen en finished als vijfde.

Dan rest er nog een tweede startrij samen met Hendriks, Wouters en Schoo zal het aanpoten worden. De start is goed en Patrick kan snel naar voren. Schoo neemt buitenom de leiding en Patrick sluit aan. Dan gaat Schoo in de fout in bocht drie-vier en maakt een koprol. Bij de herstart gaat het weer mis, Diepenmaat raakt Kuipers en maakt een nare koprol richting bocht één. De volgende herstart gaat wel goed, Patrick staat de leiding niet meer af en met tweemaal een eerste plaats en een vijfde is er net als in Kollum een pole-position in de finale.

Naast Patrick vinden we Gert Visser, nieuwkomer Wouter Blok en Marcel Schoo op rij één. In de finale stuurt Patrick de Opel als eerste naar bocht één gevolgd door Kevin Uenk, die vanaf de tweede rij een hele goede start heeft. De twee bolides lopen weg bij de rest van het veld. Uenk kan niet dichtbij genoeg komen om een aanval op de leidende positie te proberen. De Opel is vandaag de snelste in het zand van Langeveen, we hebben diverse dingen kunnen testen en gaan met een tevreden gevoel huiswaarts.