Seizoen 2016 is weer van start! Afgelopen zaterdag hebben we de eerste wedstrijd gereden, hiervoor wordt er afgereisd naar de snelle kleibaan van Kollum. Een baan waar we vele jaren al met de kever aan de start hebben gestaan, maar dit jaar voor het eerst met de sprinter. Bij aankomst belooft het rennerskwartier nog niet veel goeds, gezien de sleepdienst die volop rijdt... De ondergrond is nog flink plakkerig. Met de baan is het een stuk beter gesteld. Deze ligt er droog bij en met het voorspelde weer zal deze weer voor spannende races zorgen.

We rijden vandaag in de gecombineerde sprintklasse (van 1600 tot superklasse) en zijn er vooral om te testen zoals de meesten. Vandaag is er een mooi gemixed veld, met snelle rijders (o.a. Hendrik Hut, Moos Kroon, Pieter Poelstra en Mike Bartelen). Een moie eerste krachtmeting.

Bij de start van de eerste manche heeft de Opel onwijs veel grip, op de nog 'plakkerige' klei vertrekt de bolide op de achterwielen, moet Patrick het gas lossen om vervolgens toch als eerste de bocht in te gaan. De eerste ronden zijn nog ietwat onwennig, maar al gauw zit de gang er lekker in en is de eerste manche-overwinning van 2016 een feit. 

Vanaf de laatste rij rijdt Patrick in de tweede manche naar een vierde plaats. In de derde manche is er na een spin van Bartelen, een mooie gevecht met Pieter Poelstra, die goed raad weet met de ex-superklasse auto van Boele. Met een 1e, 4e en 2e plaats staat de Opel op P1 in de finale. Bij de start is er wederom veel grip en trekt de bolide opnieuw een flink eind op twee wielen. Hut profiteert hier optimaal van en stuurt naar de leiding. Patrick sluit aan voor Hoexum en Bartelen. Bartelen schuift een plaatsje op en begint aan te dringen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat het superklasse kanon langszij komt, maar met strakke lijnen weet Patrick de tweede plaats vast te houden. De winst gaat naar Hut, Bartelen maakt in de laatste bocht nog een pirouette en verspeelt een plaats. Met de tweede plaats hebben we een geslaagde eerste crosswedstrijd van 2016 gehad.

Bekijk de video's op Youtube: