Voor 2015 gaat er veel veranderen bij PB-Racing en dan hebben we het niet over een nieuw kleurtje..

Na ruim 14 jaar ‘keverklasse’ te hebben gereden is er aankomend seizoen de overstap naar de Sprint 1600! Jullie zullen denken, waarom? Het gaat toch, ondanks misschien wat pech dit jaar, verder goed. Vice-kampioen EuroPokal (nu al diverse keren), meervoudig clubkampioen en bij de NK-wedstrijden binnen de top-10 rijdend. Ja het gaat ook goed, dat klopt, we hebben alles goed voor elkaar en rijden mee in de top, maar het is gewoonweg tijd, de koek is zeer zeker niet op, maar de uitdaging wel een beetje…

Misschien komt het door de EuroPokal jaren, maar rijden met de injectie EP motor heeft de voorkeur boven de enkele-carburateur NK motor en laatstgenoemde staat in de schaduw bij de andere qua ontwikkeling. Daarnaast is er nog het ‘omsleutelen’ wat tussen deze wedstrijden door moet gebeuren, wat veelal door de coureur zelf gedaan wordt, dus dan is de overstap niet eens zo heel gek.

Met de aanschaf van een nieuw A&P frame, de vertrouwde Opel krachtbron en Sadev versnellingsbak denken wij dat we ook in de Sprint 1600 competitief kunnen zijn. Voor het aankomend seizoen hebben wij geen verwachtingen, zie het als een leerjaar, misschien een hele mooie, misschien een hele moeilijke. Starten in het NK staat op de verlanglijst, maar de EP houden we in ons achterhoofd… De tijd zal het leren. Er zal komende maanden hard gewerkt worden om met een nieuwe uitdaging het crossseizoen 2015 te starten, we hebben er zin in!