2015, voor ons het seizoen van de 'grote' overstap waarin we de kever vaarwel zeggen en een nieuw hoofdstuk beginnen in de sprint1600. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om vroeg in het seizoen te kunnen starten en zo wedstrijdritme op te doen en belangrijker nog, om een goed gevoel met de auto te krijgen.

In Langeveen is de sprint1600 met twintig deelnemers goed gevuld en kunnen we ons ins deze eerste testwedstrijd mooi meten. In de eerste serie moet Patrick vanaf de derde rij starten, het is een beetje knijpen richting bocht één en uiteindelijk is een vijfde plek het hoogst haalbare. De eerste bevindingen zijn goed, we doen een paar kleine aanpassingen voor de tweede serie en zien Patrick hierin de Opel naar een mooie tweede plaats sturen. In de derde serie is er nog een eerste startrij en met een goede start neemt hij hierin direct de leiding en pakt zijn eerste manche-overwinning!

Als derde gekwalificeerd voor de finale, iets wat we vooraf totaal niet hadden verwacht. De beste start is voor Jean-Pierre Wouters, Patrick gaat zij-aan-zij met Dirk-Jan Middelveld, maar zit aan de buitenzijde en moet de snelle coureur uit Alteveer voor laten. Wouters leidt en laat zich de overwinning niet meer afnemen. Patrick rijdt op plek drie, maar gaat in de laatste ronde wat te ver naar buiten, waar Sven Prinsen gretig gebruik van maakt. Patrick verliest gelijk nog een plek en sluit de eerste cross in de sprint1600 af met een vijfde plek, een resultaat waar we zeer blij mee zijn!