Na het wegvallen van Benschop is Rosmalen ronde twee in het Eurol/Veka NK Nederlands Kampioenschap Autocross. De aanloop naar het NK is hectisch, door de motorschade in Terwolde hangt pas op vrijdag de reservemotor weer achter de A&P en reizen we richting Rosmalen, iets wat zonder de inzet van het team en MaBo-Engineering niet mogelijk zou zijn, TOP!!

We beginnen de dag vanaf de laatste startrij. Na één ronde rijden zien we de A&P daar waar we hem niet willen zien, achteraan het veld. De start is niet goed, dit wordt mede veroorzaakt door problemen met de koppeling, wat we deze racedag niet kunnen oplossen en deels met het mindere vermogen wat de reservemotor levert. Na een aantal ronden vindt Patrick een goede lijn en weet naar een verdienstelijke vijfde plaats te rijden, een goed begin. Manche twee, vanaf rij twee als tweede de bocht in voor Sjaak Spies en Marco Uenk. René Hofstra rijdt voorop en houdt de deur goed dicht maar na één ronde stuurt Patrick de bolide binnendoor en neemt de leiding over en pakt de winst. De laatste manche neemt Patrick resoluut de leiding vanaf de eerste rij voor Erik Diepenmaat. Diepenmaat dringt nog even aan, maar al snel rijdt de Opel weg, nog een eerste plaats.

_MG_9193

De tweede manche is er winst. Hier nog in gevecht met Sjaak Spies en Marco Uenk.

Tweemaal winst en een vijfde plaats levert ons 53 punten op en zo staan we vandaag op P1 in de finale! Marcel Schoo, André Bouwmeester, Ysbrand Dijkstra en Rob van Mierlo maken de de eerste startrij compleet. Patrick kiest de binnenkant, daar waar later blijkt de buitenzijde de betere zou zijn....

Vanaf die buitenzijde is jongeling Van Mierlo de geroutineerde mannen te snel af, Schoo sluit aan terwijl Patrick ternauwernood Bouwmeester achter zich houdt. Patrick dringt aan bij Schoo, moet dan even lossen en rijdt in de laatste ronden weer naar Schoo toe, op de finishlijn is het verschil nog maar tweehonderdste... Van Mierlo is vandaag misschien wel de verrassende, maar verdiende winnaar van deze finale. Met de derde plaats zijn wij SUPER tevreden, een mooie beloning na de intense arbeid die is geleverd om in Rosmalen aan de start te staan!

Nogmaals iedereen bedankt!!