Hieslum, de afsluitende wedstrijd van het Eurol/Veka NK, na de derde plaats in ons debuutjaar Sprint1600 zijn we ook dit jaar een van de vijf titelkandidaten en dat is op zich al gaaf!

De eerste manche starten we direct vanaf rij één. Wetende dat dit de kans is op de meeste punten is Patrick scherp en laat zien dat hij er klaar voor is. Als eerste stuurt hij de A&P door de bocht en staat deze positie niet meer af. De eerste 20 punten zijn binnen.

_mg_0001

Winst in manche één, een mooie start van de dag!

In manche twee starten we vanaf de laatste rij. De snelheid is er maar Patrick blijft steken op een zesde plaatst achter Alex Rijkeboer die de deur goed dicht houdt, maar wetende dat we nog een tweede startrij tegoed hebben is een plek in de A-Finale dichtbij.

In de derde manche gaat het helaas mis en lijkt de finale ineens ver weg… Vanaf start gaat het goed en Patrick lijkt als derde de eerste bocht in te sturen. De voor hem rijdende Marcel Schoo rijdt echter achterop de bolide van Mariska Verhees en klapt naar buiten. Patrick kan ternauwernood ontwijken en komt als zesde uit de bocht, schuift al snel een plaats op, so-far-so-good, totdat na een aantal ronden Maarten de Weerd de in tweede positie rijdende Rens van der Haas raakt en een pirouette maakt. Patrick kan niet meer ontwijken knalt bovenop de bolide en dan is het einde race.

B-Finale

Direct gaan we aan de slag om de auto weer te repareren voor de B-finale, want door de uitval in manche drie komen één punt te kort voor rechtstreekse plaatsing in de grote finale. Rob Van Lierop neemt de leiding en Patrick sluit aan en neemt al snel de leiding over, we zitten op de goede weg!  Dan volgt een code rood voor de buitelende René Hofstra. We gaan uit van een complete herstart, maar de organisatie kiest voor een herstart op de baan, welke voor ons minder goed lijkt ui te pakken. Schoo gaat binnendoor en Jari Kroon komt aan de buitenzijde langszij, damn! Gelukkig weet Patrick n de volgende bocht P3 weer terug te pakken en in deze positie te finishen, pfff dat was op het nippertje…

_mg_0079

Strijdend met Rob van Lierop voor een plaats bij de eerste drie in de B-Finale

 

Finale

Op de eerste rij staan de titelkandidaten Rens van der Haas en Dirk-Jan Middelveld, Rob Van Mierlo staat op rij twee en Marcel Schoo op de laatste en hiermee zitten alle titelkandidaten in de finale.

Sven Prinsen heeft de beste start en pakt de leiding, zou het dan toch eindelijk zijn dag worden? Middelveld dringt aan en daarachter strijden Van Mierlo en Van der Haas om de positie drie en vier. Patrick zit in een perfect ritme en rijdt zich ronde-na-ronde naar voren. Voorin wisselen de positie niet meer en pakt Prinsen zijn eerste NK overwinning. Patrick stuurt de Opel als zesde onder het zwart-wit geblokt door. Deze finale had voor ons nog wel langer mogen duren, gezien de opmars…

Met de zesde plek worden we uiteindelijk vijfde (in een startveld van 45 deelnemers) in de eindstand van het Eurol/Veka Nederlands Kampioenschap, een resultaat waar we als team zeer trots op zijn.