De eerste cross meters van dit jaar worden gemaakt in Langeveen. De organisatie heeft de baan er weer in top conditie bij liggen en we hebben er zin in. Vandaag is ook de vuurdoop van de nieuwe V-Buggy’s, vandaag bestuurd door Kay en Yaniek. Het is even wennen voor de kleine coureurs, maar al snel hebben ze de vaart er lekker in en zien we een grijns van oor-tot-oor.

In de eerste manche wordt Patrick vanaf de tweede rij vierde. De tweede manche levert een overwinning op en met nog een derde plek is hij als tweede geplaatst voor de finale. De pole is voor ‘Lala’ Gerd Robben die met zijn nieuwe PML frame goed uit de voeten kan. Patrick kiest ervoor om niet binnen aan te starten, een gokje… Binnenin staat Erik Diepenmaat en Patrick kan deze net niet voor blijven met de start en sluit aan op plek drie.

Robben rijdt aan de leiding en Patrick gaat de strijd aan met Diepenmaat wat al snel de tweede positie oplevert. Het gat met Robben wordt kleiner en de twee laten een mooie strijd zien in de finale die in het voordeel van de Duitser wordt beslist.

De kop is er weer af, op naar wedstrijd twee!